Welkom op de website van Scholz Benelux BV Kies andere taal |
Laboratorium Banner.jpg

ONZE HISTORIE

 

Scholz Benelux BV is gevestigd in Wageningen en ruim twintig jaar geleden opgericht. Zij maakt deel uit van de Scholz Groep, die haar hoofdkantoor heeft in Recklinghausen (D) en actief is in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, en delen van Afrika. 

 


Productiesite LANXESS in Krefeld Ürdingen

De oprichter van de huidige Scholz Groep, Harold Scholz had een eeuw geleden contacten met Bayer en stelde hen voor om de ijzeroxides die door Bayer werden geproduceerd te gaan vermarkten. De Duitse grondleggers van de Scholz Groep ontdekten, dat het toevoegen van pigmenten veel meer kleur aan de bouwproducten gaf en daarmee aan de leefomgeving, die tot dan toe veel kleurlozer was.
Naast de Bayferrox®-, Colortherm® en Bayscape® -pigmenten is het leveringspakket pigmenten in de loop der jaren uitgebreid met titaandioxyde, koolstofpigmenten, mengzwarten en lichtechtpigmenten. Ook produceert de Scholz Groep high-performance pigmentpasta’s en roetgranulaten. 

 
Nog steeds zijn pigmenten de kernproducten van de Scholz Groep. Sinds 2000 is de Scholz Groep de exclusieve distributeur van LANXESS, ’s werelds grootste pigmentfabriek die de high-performance Bayferrox®-, Colortherm® en Bayscape® -pigmenten produceert. De Scholz Groep investeert onverminderd in productinnovatie, in service en in de relaties met haar afnemers en producenten. 
 

Scholz Benelux B.V. startte haar activiteiten in 1991 als zelfstandig onderdeel van de Scholz Groep. Zij behartigt exclusief de belangen van de Scholz Groep www.harold-scholz.de in de Benelux landen. Naast de belangen van de Scholz Groep vertegenwoordigt Scholz Benelux ook exclusief onderstaande producenten:

 

• Bruchsaler Farben GmbH (o.m. bismuth vanadaten) www.bruchsaler-farben.de
• Cebra Chemie GmbH (polymeerdispersies) www.cebra-bramsche.de

 

 • Contact data
  Belgium and Luxembourg

  T: +32 (0)70 69 00 09
  F: +32 (0)70 69 00 10
  info@scholz-benelux.com
 • Contact data
  The Netherlands

  T: +31 (0)317 61 70 44
  F: +31 (0)317 61 77 05
  info@scholz-benelux.com
 • Postal address
  Scholz Benelux BV

  P.O. Box 356
  6700 AJ Wageningen
  The Netherlands
 • Office
  Scholz Benelux BV

  Nude 54 D
  6702 DN Wageningen
  The Netherlands
Disclaimer | General Conditions | Site Map